CNG Dönüşümü

"Compressed Natural Gas" yani "Sıkıştırılmış Doğal Gaz" diye adlandırılan CNG, doğal gazın belli prosesler neticesinde yüksek basınçlara sıkıştırılmış halidir. CNG; Sıvı doğalgaz olan LNG' den farklı olarak yüksek maliyetli soğutma ekipmanları ve işlemleri gerektirmeden gaz halde depolanır. CNG, km başına maliyet açısından benzine göre %50-60, dizele göre %30-35, LPG’ ye göre ise %25-30 mertebelerinde daha avantajlıdır. Doğal gaz tüm dizel motorların ürettiği kir ve tortuyu üretmez. Motor daha az bakım ihtiyacı duyar. Motor ömrü uzar.

CNG dönüşüm sistemleri tır, çekici, kamyon, otobüs, hafif ticari ve binek araçlar dahil olmak üzere tüm araçlarda uygulanabilmektedir. Ayrıca Iveco, Mercedes, MAN, Scania ve Volvo gibi birçok önde gelen araç üreticisinin fabrika çıkışlı CNG'li araçları mevcuttur.

GMY servis sistemi olarak merkezi olarak yürüttüğümüz CNG operasyonumuzda Otomobil, taksi, binek araç, kamyonet, minibüs, midibüs, otobüs, kamyon, tır ve çekicilerde CNG – Doğalgaz’a dönüşüm sistemleri montajını gerçekleştirmekteyiz. Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak için firmamız ile irtibata geçebilirsiniz.