GMY Kimdir?

GMY 'Motor Yenileme Sektörü'nde Dünya'nın önde gelen otomobil üreticilerinin know-how içeren uygulama tekniklerini ve yüksek teknoloji malzeme ve ekipmanlarını Türkiye'ye getiren ve bunları kurumsal hizmet standartları ve koşulsuz müşteri memnuniyeti anlayışı ile tüketiciye sunmayı amaçlayan bir Türk franchising markasıdır.

GMY’nin kurulumu 2003 yılına dayanmaktadır. 2003 yılında Tofaş Satış Sonrası Hizmetler biriminde motor yenileme firmalarının standardizasyonu amaçlı başlatılan proje, 2004 yılında Otoyol Iveco tarafından da destek görmüş, iki firmanın ortak girişimi ile 2004 yılında Türkiye’nin 10 ilinde üstün nitelikte motor yenileme firmaları yapılandırılmıştır.

2005 yılı Mart ayında EBC Mühendislik ve Ford Otosan arasında imzalanan sözleşme doğrultusunda proje 5 yeni ile daha yayılmıştır.

2005 yılının ikinci döneminde yine Otoyol Iveco ve Tofaş destekli bir proje ile ana firmalara 27 ilde hizmet verebilecek bir motor yenileme firmaları ağı yaratılmıştır.

2006 yılında Nissan, Kia ve Man firmaları tarafından da tercih edilmeye başlayan 26 motor yenileme firması birleşerek GMY servis sistemini oluşturmuştur.

GMY bugün Avrupa’nın en büyük motor yenileme servis ağıdır. Ülkemiz araç parkının yaklaşık %90'nın kapsanabildiği 32 ilde 46 servis noktası ile hizmetlerini sürdürmektedir.