26 Kasım 2013: Doğuş Oto Servis Teknisyenleri Eğitimi

6 Kasım 2013’te Doğuş Otomotiv Teknisyenleri ile GMY teknik ekibi, servis teknisyenleri eğitiminde buluştu. Doğuş Oto Şekerpınar’da gerçekleştirilen eğitime Doğuş Oto’dan 14 servis teknisyeni ve eğitim birimi, GMY teknik ekibinden Emre Can Çiçin, Sururi Demiralp, Yunus Emre Çakar ve Halis Deviren katıldı.

Eğitim seminerlerinde mekanik motor arızaları, yeni nesil motorlardaki değişiklikler ve bunların teknisyenlere yarattığı problemler hakkında şu konuların üzerinden geçildi;

- Yeni nesil motorlarda oluşan mekanik arızalar ve teşhis yöntemleri
- Belirli motor gruplarının epidemik arızaları
- Uygun olmayan yağ ve yakıt kullanılması durumunda motor parçaları üzerinde oluşan hasarlar
- Revizyon öncesi ölçümler ve doğru teşhis
- Revizyon işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler
- Turbo sistemi arızaları ve motora etkisi
- Rektifiye atölyelerinde gerçekleşen işlemler
- Yağ eksiltme – piston-segman-yüzey mekanizması
- Revizyondan gelen bir motorun montaj öncesi ölçüsel kontrolü
- Civataların torklanması ve önemi

Seminerlerin her bölümün sonunda soru-cevap kısmı yer aldı. Burada katılımcıların yoğun ilgisi ile seminerdeki konuların pekiştirilmesine imkan tanındı. GMY ekibi servis teknisyenlerinden geri bildirimler alarak servislerin toplam kalitesinin arttırılması yönündeki fırsatları not alma şansı buldu.

Doğuş Oto eğitim sorumluları seminerlerin teorik ve pratik konuları birleştirmeleri yönünden teknisyenler için çok faydalı olduğunu belirttiler. Bu noktada biz de Doğuş Oto teknik ekibine birçok üreticiye örnek olacak bu çalışmaya imkân sağladıkları için teşekkür ediyoruz.

 

Bunlara da göz atabilirsiniz ?